• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Наші традиції

/Files/images/kartinki/0_1139b6_86ec78ce_XL.png

Опис традиції закладу

Бобровицький заклад дошкільної освіти «Сонечко» користується авторитетом серед батьківської та педагогічної громади й неабиякою любов’ю дітей-вихованців. Значною мірою на це впливає атмосфера, що панує в закладі, адже наші педагоги пам’ятають – всі діти різні, а кожен новий день є неповторним й приносить безцінний життєвий досвід. Безперечно, в житті як дітей так і педагогів не буває однаких днів, однак є те, що стало нашими традиціями, незмінними атрибутами й ритуалами.

Традиції у роботі з дошкільникам

Щодня вихованці закладу, переступивши поріг роздягальної кімнати своєї групи, чемно вітаються, сповіщають про настрій та ранкові враження, які отримали ідучи від дому до закладу. У груповій кімнаті розпочинається робота «Мій день», де малюк вибирає бажаний вид діяльності в певному осередку та позначає його індивідуальною символічною карткою. На традиційних ранкових зустрічах заслуховуються «Новини дня». Це повідомлення теми дня, проекту, інформації по темі, виготовлення спільно з дітьми «Дерева цілей» і розміщення на стенді для батьків. Мають діти власний «Острів скарбів». В основі роботи – дитяче колекціонування ( предмети-накопичувачі: коробки, різноманітний особистий матеріал). Такі «скарби» створюються спільними зусиллями вихователів, батьків та дітей і допомагають розширити, систематизувати знання дошкільників відповідно до теми проекту, що реалізується на даний момент. Наприкінці дня, дітки збираються біля стенду «Зірка дня». На видному місці прикріплюється плакат з фото дошкільника, який, на думку однолітків, є «зіркою дня». Кожна дитина групи по черзі займає це місце. Цінність такого компоненту в том, що він спрямований на формування позитивної «Я – концепції», сприяє розвитку самосвідомості і самооцінки малюків. Традиційним також є створення дитячих портфоліо й робота з ним. Таке портфоліо – щось середнє між великою папкою і портфелем-кейсом. В особистому портфоліо містяться дрібні улюблені іграшки, штучки, книжки, записки, малюнки…Вивчаючи вибір змісту портфоліо вихованців, педагоги мають змогу глибше пізнати дитину. Окрім цього, портфоліо спиряє розширенню меж ігор та розваг в процесі самостійної (вільної) діяльності кожного малюка.

Свята у дитячому садку

Крім традиційних свят, які проводяться у більшості дошкільних навчальних закладах, наше «Сонечко», відзначає її особливі, що творять його історію та роблять наш заклад відмінним від інших.

Серед них: День народження «Сонечка».

15 грудня ми відзначаємо День народження нашого закладу. Цей день наповнений захоплюючими іграми, загадками, сюрпризами та пригодами. Ми граємо, співаємо, веселимося, розповідаємо казки, ходимо один до одного в гості, готуємо святковий концерт. Нагорода за це – святковий пиріг і дивовижні подарунки кожній групі.

День народження дитини. У цей день день малюки та педагоги вітають іменинника, дарують подарунки, виготовленні власноруч, виконують улюблені вірші та пісні, грають у веселі ігри.
Свято зустрічі друзів. На початку навчального року, коли всі повертаються з канікул, ми влаштовуємо красиве і веселе свято для справжніх друзів: дітей та педагогів. Всі разом ми вирушаємо у незвичайну подорож, де нас чекають несподівані зустрічі, пригоди і небезпеки. Долаючи всі труднощі, ми знову і знову переконуємося в тому, що справжня дружба творить чудеса!
Картинки по запросу групи днз фото

Новорічно-різдвяний цикл свят. Ці дні сповнені сюрпризів та безмежної дитячої радості: тут і веселі ранки і ялинка і святий Миколай з мішком подарунків – словом, незабутні дні, яких дошкільнята чекають цілий рік.

Як Весна із Зимою зустрілася. Масляна.

Саме на стрітення зима з весною міряються силою. В народі кажуть, що цього дня ви змагаєтесь, і котра з вас переможе тай буде до кінця місяця господарювати.

Ось і я – Весна-красна,

Літа жаркого сестра.

Зроблю крок - і сонце сяє,

Все навколо оживає.

Прокидаюся від сну,

Чую пісню чарівну

(Діти співають веснянки)

Масляна люба, гостя наша мила

В дитсадок пришла,

Гарний настрій принесла.

Вітаємо мам, дорогих з 8 Березня!

/Files/images/March8th.jpg

Концерт подарують

Артисти маленькі,

Пісні і таночки

Для кожної неньки.

Хай почують мами

У містах і селах

Як дзвенить дитяча

Пісенька весела.

День Землі.

24 квітня Всесвітній День Землі, де діти святкують зустріч весни, пробудження природи звертаються до землі, щоб дала добрий врожай.
Свято Змін (випускний).
Це урочисте і радісне свято адже всі діти стали на рік старше. Хтось переходить в наступну групу, а хтось йде в 1 клас. Ми з радістю демонструємо свої досягнення, доводимо батькам і гостям, що за рік ми подорослішали, навчилися грати, дружити, веселитися, співати, танцювати і готові перейти на наступну сходинку. Випускаємо газету-колаж з побажаннями випускників ДНЗ «А на прощання я скажу…»

1 червня – Міжнародний день захисту дітей.

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. Це одне з найстаріших міжнародних свят.

У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі, розміщені фігурки - червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, - це символ нашого загального дому.

День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
/Files/images/childrens_day_flag.gif"Прапор дітей"

Традиції у роботі з батьками

Надійною підтримкою в усіх починаннях є родини вихованців закладу. Для успішної реалізації завдань освітнього процесу, налагодження тісної взаємодії всіх його учасників, організовуємо, ряд сімейних проектів:

1. Проект «Світ королеви-Флористики» (поробки з природного матеріалу), як правило проводимо в жовтні. Метою проекту є формування в дітей та їхніх батьків, уявлення про один з видів декоративно-прикладного мистецтва – флористику. Презентація проекту завершується виставкою творчих робіт.

2. «Здорова родина – здорова дитина» проводиться двічі на рік (жовтень, квітень). Батьки залучаються до фізичного розвитку дитини. Проводяться різні форми роботи із сім’ями дітей, а на завершення проекту відбувається спільне спортивне свято.

Важливе місце в роботі колективу відведено створенню інформаційного середовища закладу. Так у коридорах традиційно поновлюються стенди з інформацією: «Зірка дня», «Наші досягнення», «Наші успіхи…).

Традиції у роботі з персоналом

Що таке гарний дитячий садок? На нашу думку, це єдина міцна команда однодумців з числа не лише педагогів, а й технічного персоналу закладу, які діють в унісон.

Відомо, що істина тільки тоді гідна зватися істиною, якщо розглянути її з різних позицій. Так, в оцінці роботи колективу елементи суб’єктивізму не виключені. Щоб уникнути таких явищ і показати високий рівень взаємодії, ми запровадили традиційних огляд-конкурс групових приміщень, дидактичних посібників до нового навчального року, розробили критерії оцінювання. Підсумки щороку підводимо на першій педагогічній раді.

Крім традиційних форм (педагогічних рад, семінарів, консультацій, відкритих переглядів занять), ми використовуємо цілий арсенал нових методів і прийомів. Насамперед, приділяємо першочергово увагу стабілізації емоційного стану працівників, їх моральному заохоченню:

- зустрічі презентації «Моє хобі» проводяться 1 раз у квартал з усіма працівниками закладу та є гарним засобом зміцненню позитивних емоцій між працівниками. Часто здібності, можливості окремих членів колективу стають приємним відкриттям для інших. Кожен прагне й себе показати, й на інших подивитись.

- свято «Недарма я помічник» проводиться щорічно та має на меті залучити помічників вихователя до педагогічної діяльності. У ході таких зустрічей зростає статус кожного працівника й усього колективу.

/Files/images/134.gif

Кiлькiсть переглядiв: 2320

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930